Restauracja z historią
Restauracja “U Kucharzy w Arsenale” to lokal z bogatą historią. Otwarty w 2006 roku, a już od 2008 roku regularnie wyróżniany w Przewodniku Michelin aż do dziś i wielokrotnie opisywany przez najważniejsze gazety w kraju i na świecie, między innymi przez “The Guardian”, “The New York Times” i “Newsweek”.
Wyjątkowa lokalizacja i wnętrza
Nasza Restauracja to także doskonała i przy okazji nieoczywista lokalizacja – w budynku Arsenału z XVI wieku. W naszych wnętrzach można odkryć między innymi odsłonięte, historyczne, ceglane ściany z ozdobnymi filarami oraz oryginalne wnętrze w którym króluje kuchenna wyspa, gdzie kucharze przyrządzają na oczach gości posiłki.
Perfekcyjne przygotowywanie dań
Przygotowanie dań tworzy swoisty teatr dla odwiedzających, w którym wybrane dania są indywidualnie wykańczane na wózkach kelnerskich bezpośrednio przy stolikach przez doświadczonych kucharzy i kelnerów z pietyzmem obsługujących odwiedzających Gości.