W okresie świątecznym nasza kuchnia zamienia się w domową, serwując naszym Gościom dania, których smak jest wspomnieniem radosnych, świątecznych  chwil z dzieciństwa inspirowanych polskimi tradycjami pochodzącymi z różnych regionów, z kuchnią przedwojenną włącznie.

W restauracji panuje radosna, rodzinna atmosfera. Zapach wigilijnych potraw miesza się z intensywną wonią bożonarodzeniowych drzewek. Świąteczną, magiczną  aurę potęguje duet wybitnych muzyków, którzy to przy akompaniamencie trąbki i fortepianu w najlepsze zabawiają naszych Gości specjalnie wyselekcjonowanym gwiazdkowym  repertuarem.

Podczas wigilijnego przyjęcia pojawiają się na stole tradycyjne potrawy:

Przystawki

  • Karp po Żydowsku
  • Matyjasy macerowane w oleju lnianym z sosami cebulowym , śmietanowym i korzennym
  • Pasztet z zająca
  • Terrina ze szczupaka w auszpiku
  • Sandacz w galarecie
  • Pierogi wigilijne (3 rodzaje)
  • Kapusta z grzybami
  • I inne na życzenie: sałatka jarzynowa, zakąska warszawska, befsztyk tatarski.
  • Dodatki: grzyby marynowane, chrzan, żurawina, sos cumberland, pikle

Zupy

  • Szlachetna borowikowa z łazankami lub z pierożkami z soczewicy
  • Barszcz czerwony z uszkami lub kulebiakiem
  • Zupa rybna

Dania główne

  • Indyk faszerowany kasztanami i bakaliami pieczony w całości
  • Gęś pieczona z kaszą gryczaną, grzybami, śliwkami
  • Udziec cielęcy z pieca z sosem orzechowym
  • Szynka z dzika z żurawiną
  • Kaczka pieczona z jabłkami
  • Karp zatorski w szarym sosie
  • Karp po wiedeńsku
  • Sandacz /Sum/ Dziki Łosoś Bałtycki  z pieca
  • Kotleciki z kapusty i grzybów
  • Farszynki warmińskie

Desery

  • Tort Bezowy
  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Gruszka po kardynalsku
  • Keks
  • Kutia
  • Krem brulee na zamówienie

 Kompot z suszonych owoców.

Propozycję konkretnego menu przygotowujemy pod kątem danego Gościa, jego oczekiwań, sugestii i budżetu, jakim dysponuje.