post

Pasztet z dziczyzną

Pasztet z dziczyzną

Pasztet z dziczyzną

28,90

Pieczony pasztet z dziczyzną, podany z sosem żurawinowym, marynowaną gruszką i malinami

Roasted pate with venison, served with cranberries mousse, marinated pear and raspberries

post

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

22,90

Carpaccio z marynowanego buraka z musem z koziego sera orzechami pinii

Marinated beetroot carpaccio, with goat cheese mousse and pinii nuts

post

Nerka cielęca z czosnkiem i pietruszką

Nerka cielęca z czosnkiem i pietruszką

Nerka cielęca z czosnkiem i pietruszką

34,90

Calfs kidneys with garlic and persley

post

Matjas na dwa sposoby

Matjas na dwa sposoby

Matjas na dwa sposoby

29,90

-w oleju lnianym ze śmietaną, cebulą, i jabłkiem
-po kaszubsku z pomidorami, morelami i suszonymi śliwkami

-with linseed oil, cream, onion and apple
-"Kaszub" style with tomatoes, apricots and prunes

post

Korzenny śledź na razowcu

Korzenny śledź na razowcu

Korzenny śledź na razowcu

26,90

śledź marynowany w przyprawach korzennych, podawany z salsą z kaparów orzechów i piernika

Spieced herring served on brown loaf bread with capers, nuts and gingerbread salsa

post

Cevishe z pstrąga tęczowego

Cevishe z pstrąga tęczowego

Cevishe z pstrąga tęczowego

35,90

Marynowany w cytrusach pstrąg tęczowy z kolendrą, owocamigranatu, papryką i czerwoną cebulą

Marinated in citrus trout ceviche with corriander, pomegranate, peppers and red onion

post

Gryczane bliny

Gryczane bliny

Gryczane bliny

37,90

z marynowanym łososiem i kawiorem, serwowane z twarożkiem z dodatkiem śmietany i świeżego kopru

Buckweat blinis with marinated salmon and caviar, served with cottage cheese and dill

post

Nóżki, ozorki, indyk

Nóżki, ozorki, indyk

Nóżki, ozorki, indyk

28,90

Zestaw trzech galaret:
-z nóżkami wieprzowymymi
-ozorkami
-indykiem w czerwonym winie
Serwowany z domowym chrzanem

Set of three jellys:
-pork knuckle
-tongues
-turkey in red wine
Served with horseradish

post

Podgrzybki

Podgrzybki

Podgrzybki

38,90

smażone na maśle z czosnkiem, cebulą i świeżym koprem

Bay boletes fried on butter with garlic, onion and dill

post

Tatar wołowy

Tatar wołowy

Tatar wołowy

38,90

siekany tatar wołowy z kaparami, ogórkiem konserwowym, grzybami i musztardą francuską

Beef tartare - hashed beef tenderloin tartare with capers, pickle, mushrooms and french mustard