post

Duszone poliki wołowe

Duszone poliki wołowe

Duszone poliki wołowe

54,90

z puree truflowym i sosem z czerwonego wina

Beef cheeks served with truffle puree and red wine sauce

post

Pieczony filet z łososia

Pieczony filet z łososia

Pieczony filet z łososia

57,99 zł

marynowany w mango, podawany z pomidorkami i szpinakiem

Baked salmon marinated in mango, served with tomatoes and spinach

post

Pieczony filet z sandacza

Pieczony filet z sandacza

Pieczony filet z sandacza

55,90

podany z blanszowanym szpinakiem i puree ziemniaczanym

Baked zander fillet, served with blanched spinach and potatoes puree

post

Wątróbka cielęca

Wątróbka cielęca

Wątróbka cielęca

56,90

smażona ze śliwkami węgierkami i podlana śliwowicą

Veal liver fried with plums and Slivovitz vodka

post

Sztuka mięsa

Sztuka mięsa

Sztuka mięsa

64,90

gotowana w bulionie sztuka mięsa wołowego, podawana z warzywami, puree ziemniaczanym i sosem chrzanowym

Boiled in broth braised beef, served with vegetables, puree and horseradish sauce

post

Gołąbki z cielęciną

Gołąbki z cielęciną

Gołąbki z cielęciną

36,90

Gołąbki faszerowane cilęciną i ryżem, podawane z sosem pomidorowym

stuffed cabbage with veal and rice served with tomato sauce

post

Pstrąg tęczowy

Pstrąg tęczowy

Pstrąg tęczowy

46,90

smażony filet z pstrąga tęczowego, z groszkiem cukrowym i masłem ziołowym

fried rainbow trout served with sweet peas and herbal butter

post

Kaczka pieczona

Kaczka pieczona

Kaczka pieczona

65,90

podawana z włoskimi kopytkami gnocchi, karmelizowanymi jabłkami i sosem śliwkowym

Roasted duck, served with gnocchi, carmelized apples and plum sauce

post

Pieczone udo z gęsi

Pieczone udo z gęsi

Pieczone udo z gęsi

79,90

podawane z kluskami leniwymi, burakami i wiśniami

Roasted goose leg, served with cottage cheese dumplings, beetroots and cherries

post

Duszony schab w sosie z podgrzybków

Duszony schab w sosie z podgrzybków

Duszony schab w sosie z podgrzybków

47,90

podawany z puree truflowym, i sałatką winegret

Pork loin stewed with truffle puree and vinegret salad